Bases

PRESENTACIÓ XYZ

XYZ – Convocatòria d’instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l’Ebre neix de la voluntat de generar un espai de comunicació i experimentació entre l’art contemporani i la ciutadania, valorant el patrimoni natural i cultural del territori mitjançant intervencions a l’espai públic amb obres de gran format. Les diferents formes que pot prendre aquesta convocatòria dependran sempre de l’espai a intervenir i de les seves característiques.
Si les tres primeres edicions es van moure, respectivament, entorn de l’espai urbà, natural i històric, aquesta quarta edició es mourà de nou en vers l’espai natural: Els Ullals de Baltasar situats al terme municipal d’Amposta, al costat de l’antic canal de navegació Carles III. Una mena d’oasi, configurat per diverses surgències d’aigua dolça envoltades d’eucaliptus.
XYZ ha escollit aquest emplaçament per les seves característiques paisatgístiques i morfològiques que el fan un espai singular i quasi bé màgic, remarcant el simbolisme del seu topònim: Ullals, fonts com ulls. Els ulls miren i veuen, la terra com a ésser viu, una deessa que observa i vigila. Aigües que sorgeixen de la terra que també connecten la memòria amb allò atàvic, ancestral que ens relaciona amb els orígens, la qual cosa permet interpretar l’espai com un nexe entre natura, pensament i consciència.
La lògica de XYZ s’acciona a partir d’una convocatòria per a artistes que treballin aquests formats amb una dotació de 4.000€ impostos inclosos per a la producció del projecte guanyador. La convocatòria va dirigida a artistes i creadors residents a l’Estat Espanyol i resta oberta fins al 21 d’abril de 2019.
Un jurat format per Nora Ancarola (Artista Visual), Juan Guardiola (Director del CDAN – Centre d’Art i Natura del Museu d’Osca) i Xavier Abril (Tècnic del Parc Natural del Delta de l’Ebre) escollirà els participants finalistes, i les obres seleccionades s’implicaran amb el públic mitjançant votació popular presencial i online.
La intervenció guanyadora es formalitzarà als Ullals de Baltasar durant la segona quinzena de juliol del 2019.

ENLLAÇ A LES BASES EN CATALÀ

ULLALS (2)

PRESENTACIÓN XYZ

XYZ – Convocatoria de instalaciones en emplazamientos singulares en las Terres de l’Ebre nace de la voluntad de generar un espacio de comunicación y experimentación entre el arte contemporáneo y la ciudadanía, valorando el patrimonio natural y cultural del territorio mediante intervenciones en el espacio público con obras de gran formato. Las diferentes formas que puede tomar esta convocatoria dependerán siempre del espacio a intervenir y de sus características.
Si las tres primeras ediciones se movieron, respectivamente, entorno al espacio urbano, natural y histórico, esta cuarta edición se moverá de nuevo entorno el espacio natural: Los Ullals de Baltasar situados en el término municipal de Amposta, al lado del antiguo canal de navegación Carles III. Una especie de oasis, configurado por diversas salidas de agua dulce rodeadas de eucaliptus.
XYZ ha escogido esta localización por sus características paisajísticas y morfológicas que lo convierten en un espacio singular y casi mágico, marcando el simbolismo de su topónimo: Ullals, fuentes como ojos. Los ojos miran i ven, la tierra como ser vivo, una diosa que observa y vigila. Aguas que brotan de la tierra que también conectan la memoria con aquello atávico, ancestral que nos relaciona con los orígenes, la cual cosa permite interpretar el espacio como un nexo entre naturaleza, pensamiento y consciencia.
La lógica de XYZ se acciona a partir de una convocatoria para artistas que trabajen estos formatos con una dotación de 4.000€ impuestos incluidos para la producción del proyecto ganador. La convocatoria va dirigida a artistas y creadores residentes en el Estado Español y está abierta hasta el 21 de abril de 2019.
Un jurado formado por Nora Ancarola (Artista Visual), Juan Guardiola (Director del CDAN – Centro de Arte y Naturaleza del Museo de Huesca) y Xavier Abril (Técnico del Parque Natural del Delta del Ebro) escogerán los participantes finalistas, y las obras seleccionadas se implicaran con el público mediante votación popular presencial y online.
La intervención ganadora se formalizará en los Ullals de Baltasar durante la segunda quincena de julio del 2019.

ENLACE A LAS BASES EN ESPAÑOL

Anuncis