Projectes sel·leccionats

18342188_1276370685793932_2553152196810581370_n

Tres projectes competeixen per intervenir artísticament la Torre de la Carrova i la Torre de Campredó en la tercera edició del XYZ

El jurat de la tercera convocatòria d’art públic i instal·lacions en espais singulars XYZ, impulsada per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, ha seleccionat les tres propostes que competiran per intervenir artísticament la Torre de la Carrova i la Torre de Campredó la segona quinzena de juliol. D’entre tots els projectes presentats, un jurat integrat per Tom Carr (artista), Pep Fargas (director de Lluèrnia) i Àlex Farnós (director del Museu de les Terres de l’Ebre), va escollir el dia 10 de maig els tres projectes que va considerar més interessants i factibles, ja que es tracta d’intervenir en un dels espais que conformen part del patrimoni històric del nostre territori: la Torre de la Carrova i la Torre de Campredó; situada a l’altra riba del riu, que exercien un control directe i estratègic sobre la vall d’aquest.

XYZ ha escollit aquest emplaçament per la seva importància històrica, però sobretot per la seva importància simbòlica. Torres vigilants de l’Ebre que s’entenen i s’observen també entre elles, que salven distàncies i obstacles per a transmetre coneixement i memòries i que comuniquen comarques de forma intangible, salvant separacions que alhora són el nexe.

Uns disc compactes que juguen amb el reflex de la llum solar com a eina de comunicació a distància; un hotel i un centre sanitari que recupera alguns dels antics usos dels espais; i unes cintes tensades a mode de sentinelles de guaita són les tres propostes seleccionades. Però el guanyador s’escollirà per votació popular: així, els dies 19, 20 i 21 de maig hi haurà una doble exposició a La Festa del Mercat a la plaça (Amposta) i a la Casa de la Vila (Campredó), amb els diferents projectes exposats per tal que els ciutadans els puguin votar.

XYZ és un projecte artístic innovador que pretén connectar l’art contemporani amb la ciutadania a través d’intervencions artístiques de gran format en espais públics, urbans i naturals de les Terres de l’Ebre. És una iniciativa de Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, dirigida per Antònia Ripoll i Eva Cajigos, que compta en aquesta tercera edició amb la col·laboració de l’Ajuntament de Campredó i el Museu de les Terres de l’Ebre. Entre els objectius cal destacar el de generar un espai de comunicació i experimentació entre l’art contemporani i la ciutadania, posar en relleu l’important patrimoni cultural i natural de les Terres de l’Ebre i fomentar la relació de l’art contemporani amb la sostenibilitat dels espais naturals. La dotació per al projecte seleccionat és de 4.000 euros i l’artista guanyador haurà de desmuntar la instal·lació en cas que no sigui biodegradable.

HELIO DATA – Esther Pizarro

JAUMEVIDALARASA_Hospitalitat

TALAIA – Marta Milà i Marc Torrellas

Anuncis